Svet
12 ogledov

Napadali različni morski psi

1/14
Za serijo napadov na turiste v egiptovskem Šarm el Šejku ob Rdečem morju so različne vrste morskih psov. Kljub prepovedi se turisti v morju kopajo.

Morski biolog George Burgess pravi, da je en morski pes napadel dve turistki, medtem ko sta za preostale napade "odgovorna" dva druga morska psa. V ozadju "nenormalno visoke" stopnje napadov naj bi bili, kot je povedal za BBC, "okoljski razlogi".

Kljub prepovedi se turisti v morju kopajo. Poglej GALERIJO!

Spomnimo: v enem od napadov je umrla starejša nemška turistka, še štiri druge osebe pa so bile ranjene. Večino plaž so po nedeljskem smrtonosnem napadu zaprli za plavalce in snorklarje.

Po mnenju Burgessa so k napadom svoje gotovo prispevali ostanki mrtvih živali, ki jih je v morje minuli mesec odvrgla neka tovorna ladja, zaradi česar so se morski psi bolj približali obali, vendar preiskava o tem še poteka.

Plavalcem Burgess medtem svetuje, naj se kopajo v večjih skupinah, ki se jim morski psi običajno ne približujejo, ponoči pa naj v nobenem primeru ne hodijo v morje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.