Napis: "Ne za povratnike iz Hrvaške"

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Nekateri povratnikov s Hrvaške pač nočejo ob sebi ali v svoji bližini.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek je v veljavo stopilo opozorilo avstrijske vlade glede potovanja na Hrvaško, naše južne sosede so umestili na listo tako imenovanih rizičnih držav. 

Mnenja med ljudmi so deljena, med Avstrijci pa na spletnih omrežjih močno odmeva napis pred eno izmed restavracij v Grazu. Napisali so namreč jasno sporočilo tistim, ki so se vrnili s Hrvaške, da pri njih niso zaželeni. 

"To sem storil zaradi skrbi za svoje redne goste. Nič nimam proti tistim, ki se vračajo s Hrvaške, nikakor, ne želim pa tvegati zdravja svojih gostov," je povedal šef restavracije Franz Erart za avstrijski spletni portal oe24.at.

Nadaljeval je, da podpira prizadevanja avstrijske vlade in pri tem spomnil na besede premierja Sebastiana Kurza, da virus prihaja v avtomobilih, pri čemer je nakazal na avtomobile prišlekov s Hrvaške. 

Prišleki s Hrvaške morajo sicer v Avstriji pokazati test, ki ni starejši od 72 ur ali se v roku 48 ur testirati v Avstriji. 

Napis pred restavracijo je dvignil mnogo prahu tako med Hrvati ko Avstrijci, ki menijo, da je lastnik prestopil mejo. Mnogi menijo, da gre za diskriminacijo in napovedujejo, da bodo restavracijo bojkotirali. Eden izmed komentatorjev na spletnih omrežjih je celo mnenja, da bi morali zoper restavracijo vložiti tožbo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 01:09 20. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • 21:02 19. Avgust 2020.

    Tako se dela.

  • 17:14 19. Avgust 2020.

    Toooo bruder,jebi im majku seljaćku,ćefursko... . Napiši ti njim s kredo na tablo,da je Dalmatinska glasba,"MUSIK FÜR IDIOTEN".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.