Svet
31135 ogledov

Napis: "Ne za povratnike iz Hrvaške"

Napis pred avstrijsko restavracijo Youtube
Nekateri povratnikov s Hrvaške pač nočejo ob sebi ali v svoji bližini.

V ponedeljek je v veljavo stopilo opozorilo avstrijske vlade glede potovanja na Hrvaško, naše južne sosede so umestili na listo tako imenovanih rizičnih držav. 

Mnenja med ljudmi so deljena, med Avstrijci pa na spletnih omrežjih močno odmeva napis pred eno izmed restavracij v Grazu. Napisali so namreč jasno sporočilo tistim, ki so se vrnili s Hrvaške, da pri njih niso zaželeni. 

"To sem storil zaradi skrbi za svoje redne goste. Nič nimam proti tistim, ki se vračajo s Hrvaške, nikakor, ne želim pa tvegati zdravja svojih gostov," je povedal šef restavracije Franz Erart za avstrijski spletni portal oe24.at.

Nadaljeval je, da podpira prizadevanja avstrijske vlade in pri tem spomnil na besede premierja Sebastiana Kurza, da virus prihaja v avtomobilih, pri čemer je nakazal na avtomobile prišlekov s Hrvaške. 

Prišleki s Hrvaške morajo sicer v Avstriji pokazati test, ki ni starejši od 72 ur ali se v roku 48 ur testirati v Avstriji. 

Napis pred restavracijo je dvignil mnogo prahu tako med Hrvati ko Avstrijci, ki menijo, da je lastnik prestopil mejo. Mnogi menijo, da gre za diskriminacijo in napovedujejo, da bodo restavracijo bojkotirali. Eden izmed komentatorjev na spletnih omrežjih je celo mnenja, da bi morali zoper restavracijo vložiti tožbo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar Lamanstella
    Lamanstella 01:09 20.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • Kmodri 21:02 19.avgust 2020.

    Tako se dela.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 17:14 19.avgust 2020.

    Toooo bruder,jebi im majku seljaćku,ćefursko... . Napiši ti njim s kredo na tablo,da je Dalmatinska glasba,"MUSIK FÜR IDIOTEN".