Naprodaj italijanski dragulji

Foto: Žurnal24 Najbolj seksi plaža na svetu. (Foto: Sardinia Mare Nostrum)
Italija bo svoj dolg zmanjšala s prodajo nacionalnih znamenitosti. Vlada premierja Berlusconija bo ponudila vse, od palač do najbolj seksi plaže na svetu in kraljeve palače.
Oglej si celoten članek

Za 23 milijonov bo lahko kdor koli postal lastnik skupine otokov v bližini Sardinije po imenu Caprera. Leta 2007 si je otočje prislužilo naziv najbolj seksi plaž na svetu. Prvotni lastnik je bil italijanski vojskovodja in politik iz 19. stoletja  Giuseppe Garibaldi.

Manj premožni si bodo lahko privoščili italijanske otoke, ki jih vlada prodaja za nekaj milijonov evrov.

Z nakupom plaže ob slovitem jezeru Lago di Como pa bo novi lastnik postal sosed igralca Georgea Clooneyja, ki ima ob jezeru vilo.

Tiste, ki jih bolj kot čudovite plaže privlači Rim, si bodo lahko v njem omislili katero od več sto let starih palač. Na voljo pa bo tudi 900 let stara palača, nekdanji dom sicilijanskih kraljev v Palermu, poroča britanska spletna stran Thisismoney.

Zlasti ekologi že vpijejo, da gre za popolno norost, ki bo vodila v uničenje naravnih znamenitosti Italije, a oblast meni, da je to dober način za zmanjšanje dolga, ki znaša 1800 milijard evrov, zaradi katerega nekateri Italiji že napovedujejo grški scenarij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.