Svet
24 ogledov

Naprodaj italijanski dragulji

Najbolj seksi plaža na svetu. (Foto: Sardinia Mare Nostrum) Žurnal24 main
Italija bo svoj dolg zmanjšala s prodajo nacionalnih znamenitosti. Vlada premierja Berlusconija bo ponudila vse, od palač do najbolj seksi plaže na svetu in kraljeve palače.

Za 23 milijonov bo lahko kdor koli postal lastnik skupine otokov v bližini Sardinije po imenu Caprera. Leta 2007 si je otočje prislužilo naziv najbolj seksi plaž na svetu. Prvotni lastnik je bil italijanski vojskovodja in politik iz 19. stoletja  Giuseppe Garibaldi.

Manj premožni si bodo lahko privoščili italijanske otoke, ki jih vlada prodaja za nekaj milijonov evrov.

Z nakupom plaže ob slovitem jezeru Lago di Como pa bo novi lastnik postal sosed igralca Georgea Clooneyja, ki ima ob jezeru vilo.

Tiste, ki jih bolj kot čudovite plaže privlači Rim, si bodo lahko v njem omislili katero od več sto let starih palač. Na voljo pa bo tudi 900 let stara palača, nekdanji dom sicilijanskih kraljev v Palermu, poroča britanska spletna stran Thisismoney.

Zlasti ekologi že vpijejo, da gre za popolno norost, ki bo vodila v uničenje naravnih znamenitosti Italije, a oblast meni, da je to dober način za zmanjšanje dolga, ki znaša 1800 milijard evrov, zaradi katerega nekateri Italiji že napovedujejo grški scenarij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.