Naprodaj vila, kjer je živela Mona Lisa

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Vrednost vile, ki stoji na griču na obrobju Firenc, je ocenjena na deset milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Naprodaj je vila Antinori v Toskani, ki je bila nekdaj v lasti družine trgovca s svilo Francesca del Gioconda.

Njegova žena Lisa Gherardini naj bi Leonardu da Vinciju pozirala za znamenito sliko Mona Liza, ki jo danes hranijo v pariškem muzeju Louvre. Vrednost vile, ki stoji na griču na obrobju Firenc, je ocenjena na deset milijonov evrov.

Vendar se, kot je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik za stike z javnostmi nepremičninske družbe Lionard Luxury Real EstIma tudi nasad limon

Vila Antinori, ki se ponaša s kapelo, obsežnim zemljiščem in nasadom limon, je pet kilometrov oddaljena od prestolnice Toskane. Družina del Giocondo jo je imela v lasti med letoma 1498 in 1517. Konec 19. stoletja so jo kupili toskanski vinarji, družina Antinori. Nicolo Antinori je dal risbo vile odtisniti na etikete za vina Antinori.

Lisa Gheradini se rodila leta 1479. Njen portret naj bi pri Da Vinciju leta 1503 naročil njen mož. Po moževi smrti je zadnja leta svojega življenja preživela v samostanu sv. Uršule, kjer naj bi bila tudi pokopana. Umrla je leta 1542.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.