Svet
21 ogledov

Naprodaj vila, kjer je živela Mona Lisa

Vila Mona Lise Facebook
Vrednost vile, ki stoji na griču na obrobju Firenc, je ocenjena na deset milijonov evrov.

Naprodaj je vila Antinori v Toskani, ki je bila nekdaj v lasti družine trgovca s svilo Francesca del Gioconda.

Njegova žena Lisa Gherardini naj bi Leonardu da Vinciju pozirala za znamenito sliko Mona Liza, ki jo danes hranijo v pariškem muzeju Louvre. Vrednost vile, ki stoji na griču na obrobju Firenc, je ocenjena na deset milijonov evrov.

Vendar se, kot je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik za stike z javnostmi nepremičninske družbe Lionard Luxury Real EstIma tudi nasad limon

Vila Antinori, ki se ponaša s kapelo, obsežnim zemljiščem in nasadom limon, je pet kilometrov oddaljena od prestolnice Toskane. Družina del Giocondo jo je imela v lasti med letoma 1498 in 1517. Konec 19. stoletja so jo kupili toskanski vinarji, družina Antinori. Nicolo Antinori je dal risbo vile odtisniti na etikete za vina Antinori.

Lisa Gheradini se rodila leta 1479. Njen portret naj bi pri Da Vinciju leta 1503 naročil njen mož. Po moževi smrti je zadnja leta svojega življenja preživela v samostanu sv. Uršule, kjer naj bi bila tudi pokopana. Umrla je leta 1542.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.