Naravne katastrofe lani odnesle 3-krat več življenj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Naravne katastrofe so v lanskem letu zahtevale okrog 23 tisoč človeških življenj, kar je trikrat več kot v letu pred tem, je objavila nemška pozavarovalnica Munich Re.
Oglej si celoten članek

Za ogromno porast števila žrtev v primerjavi z letom 2014, ko je v naravnih nesrečah umrlo 7.700 ljudi, je delno odgovoren katastrofalen potres v Nepalu, v katerem je umrlo 9 tisoč ljudi in ki je uničil tudi okrog 900 tisoč domov.

Število žrtev naravnih nesreč v lanskem letu je vendarle nižje od 30-letnega povprečja smrti, povezanih z naravnimi nesrečami; povprečje namreč znaša 54 tisoč življenj.

Skupni stroški, povezani z naravnimi nesrečami, so v lanskem letu v primerjavi z letom pred tem vendarle padli, znašali so 90 milijard dolarjev, medtem ko se je številka v letu 2014 ustavila pri 110 milijardah.

Naravna katastrofa, ki je za seboj potgnila največje finančno breme, so bila neurja na severovzhodu Združenih držav Amerike in Kanade, ki so povzročile finančne izgube v skupni vrednosti 2,8 milijarde dolarjev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.