Svet
112 ogledov

Naravne katastrofe lani odnesle 3-krat več življenj

Potres v Nepalu Žurnal24 main
Naravne katastrofe so v lanskem letu zahtevale okrog 23 tisoč človeških življenj, kar je trikrat več kot v letu pred tem, je objavila nemška pozavarovalnica Munich Re.

Za ogromno porast števila žrtev v primerjavi z letom 2014, ko je v naravnih nesrečah umrlo 7.700 ljudi, je delno odgovoren katastrofalen potres v Nepalu, v katerem je umrlo 9 tisoč ljudi in ki je uničil tudi okrog 900 tisoč domov.

Število žrtev naravnih nesreč v lanskem letu je vendarle nižje od 30-letnega povprečja smrti, povezanih z naravnimi nesrečami; povprečje namreč znaša 54 tisoč življenj.

Skupni stroški, povezani z naravnimi nesrečami, so v lanskem letu v primerjavi z letom pred tem vendarle padli, znašali so 90 milijard dolarjev, medtem ko se je številka v letu 2014 ustavila pri 110 milijardah.

Naravna katastrofa, ki je za seboj potgnila največje finančno breme, so bila neurja na severovzhodu Združenih držav Amerike in Kanade, ki so povzročile finančne izgube v skupni vrednosti 2,8 milijarde dolarjev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.