Našla zlati zaklad

Foto: EPA Zlati kovanci Foto: EPA Zlati kovanci
Odkritje naj bi bilo vredno deset milijonov ameriških dolarjev.
Oglej si celoten članek

Neki par iz Kalifornije je med sprehodom s psom odkril zlate kovance iz 19. stoletja, ki so vredni več kot deset milijonov dolarjev. Kot pišejo ameriški mediji, gre za največji zakopan zaklad, ki so ga kdajkoli odkrili na ozemlju ZDA.

Donald Kagin, predsenik Kagin's Inc, numizmatičnega podjetja, ki je specializirano za ameriške zlate kovance, je javnost o odkritju obvestil v torek. Njegova družba zastopa par, ki želi v javnosti ostati anonimen. Kot je povedal Kagin, sta kovance opazila med sprehodom, pod staro pločevinko, ki je štrlela iz zemlje na njunem posestvu. Skupaj sta našla osem pločevink, napolnjenih z več kot 1.400 redkih in odlično ohranjenih ameriških zlatih kovancev iz obdobja med letoma 1847 in 1894.

Po njegovi oceni imajo kovanci nominalno vrednost okoli 28.000 ameriških dolarjev, vendar bi jih lahko prodali za več kot deset milijonov. Par bo po Kaginovih besedah ohranil nekaj kovancev, preostale pa bo prodal prek Amazona. Del izkupička bosta namenila v dobrodelne namene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:22 26. Februar 2014.

    :)

  • 21:03 26. Februar 2014.

    To je pa obljubljena dežela v pravem pomenu besede. Pr nas bi to izgledalo tako, da v kolikor bi nesel …

  • d
    19:48 26. Februar 2014.

    Wild wild west ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.