Našli izginulo potniško letalo, preživelih ni

Foto: EPA
Foto: EPA
Vseh 27 potnikov na krovu in šest članov posadke je v nesreči izgubilo življenje.
Oglej si celoten članek

Razbitine letala mozambiške letalske družbe so zjutraj našli v narodnem parku blizu meje med Angolo in Bocvano. "Letalo je popolnoma zgorelo, ostal je le pepel. Ni preživelih," je po poročanju BBC povedal predstavnik namibijske policije Willy Bampton.

Oblasti so sporočile, da so bili na krovu predvsem potniki iz Mozambika, Angole, nekaj je bilo Portugalcev, po en potnik pa je bil še iz Brazilije, Kitajske in Francije.

Letalo je vzletelo včeraj popoldne v mozambiškem Maputu in bi moralo čez slabe štiri ure pristati v angolski prestolnici Luanda, a ni prispelo.

Predstavnik družbe je povedal, da so kontakt z letalom izgubili na severu Namibije.Upali so sicer, da je letalo pristalo v Runduju na severu Namibije blizu meje z Bocvano in Angolo, a so kasneje izvedeli, da so prebivalci okoliških vasi slišali eksplozijo. "Predstavniki bocvanske oblasti so nam sporočili, da vidijo dim in so predvidevali, da se je nesreča zgodila na njihovem ozemlju. A ko so prišli do meje, so videli, da je letalo strmoglavilo na namibijsko stran," je povedal Bampton.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.