Svet
12 ogledov

Našli izginulo potniško letalo, preživelih ni

letalska nesreca Kazan EPA
Vseh 27 potnikov na krovu in šest članov posadke je v nesreči izgubilo življenje.

Razbitine letala mozambiške letalske družbe so zjutraj našli v narodnem parku blizu meje med Angolo in Bocvano. "Letalo je popolnoma zgorelo, ostal je le pepel. Ni preživelih," je po poročanju BBC povedal predstavnik namibijske policije Willy Bampton.

Oblasti so sporočile, da so bili na krovu predvsem potniki iz Mozambika, Angole, nekaj je bilo Portugalcev, po en potnik pa je bil še iz Brazilije, Kitajske in Francije.

Letalo je vzletelo včeraj popoldne v mozambiškem Maputu in bi moralo čez slabe štiri ure pristati v angolski prestolnici Luanda, a ni prispelo.

Predstavnik družbe je povedal, da so kontakt z letalom izgubili na severu Namibije.Upali so sicer, da je letalo pristalo v Runduju na severu Namibije blizu meje z Bocvano in Angolo, a so kasneje izvedeli, da so prebivalci okoliških vasi slišali eksplozijo. "Predstavniki bocvanske oblasti so nam sporočili, da vidijo dim in so predvidevali, da se je nesreča zgodila na njihovem ozemlju. A ko so prišli do meje, so videli, da je letalo strmoglavilo na namibijsko stran," je povedal Bampton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.