Našli razbitine pogrešanega letala

Foto: EPA
Foto: EPA
Reševalci so opazili razbitine pogrešanega leta QZ8501, ki je skupaj s 162 ljudmi na krovu, izginilo iz radarjev v nedeljo. Oblasti so potrdile, da je konec upanja.
Oglej si celoten članek

Mednarodna reševalska odprava je danes odkrila razbitine pogrešanega letala Air Asia, ki je bilo iz Indonezije na poti v Singapur. Razbitine naj bi opazili v vodi v Javanskem morju blizu otoka Borneo. Indonezijske oblasti so že potrdile, da razbitine zares pripadajo letu QZ8501.

Po navedbah indonezijske mornarice pa naj bi našli vsaj 40 trupel potnikov. Kasneje so ta podatek zanikali in navedli, da so našli le nekaj pokojnih.

Foto: EPA Razbitine

Vodja indonezijskih reševalcev Bambang Soelistyo je včeraj na tiskovni konfrenci v Džakarti povedal, da "glede na koordinate, ki jim bile podane in oceno, kje se je nesreča zgodila, sklepajo, da je letalo na dnu morja". Skupina mednarodnih reševalcev iz Singapurja, Malezije in Avstralije do včeraj ni odkrila nobenih sledi, danes pa so iskali po območju označenem z imenom sektor 13.

Zaradi slabega vremena prosili za spremembo

Stik z letalom, na katerem je bilo 155 potnikov in sedem članov posadke, so kontrolorji zračnega prometa izgubili ob 6.17 po tamkajšnjem času, je povedal predstavnik indonezijskega ministrstva za promet. Pred tem je pilot zaprosil za spremembo poti. Zaradi slabega vremena je želel leteti višje, da bi se izognil oblakom, poročajo. Letalo je kontakt s kontrolorji zračnega prometa izgubilo v indonezijskem zračnem prostoru.

Večina potnikov in članov posatke na letalu prihaja iz Indonezije (155), trije iz Južne Koreje, na krovu pa so tudi državljan Velike Britanije, en Malezijec, en Francoz in en Singapurec. Po navedbah letalske družbe je bilo na letalu tudi 16 otrok in dojenček.

Foto: EPA Iskanje letala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.