Svet
12 ogledov

Našli razbitine pogrešanega letala

Iskanje letala EPA
Reševalci so opazili razbitine pogrešanega leta QZ8501, ki je skupaj s 162 ljudmi na krovu, izginilo iz radarjev v nedeljo. Oblasti so potrdile, da je konec upanja.

Mednarodna reševalska odprava je danes odkrila razbitine pogrešanega letala Air Asia, ki je bilo iz Indonezije na poti v Singapur. Razbitine naj bi opazili v vodi v Javanskem morju blizu otoka Borneo. Indonezijske oblasti so že potrdile, da razbitine zares pripadajo letu QZ8501.

Po navedbah indonezijske mornarice pa naj bi našli vsaj 40 trupel potnikov. Kasneje so ta podatek zanikali in navedli, da so našli le nekaj pokojnih.

Razbitine | Avtor: EPA EPA

Vodja indonezijskih reševalcev Bambang Soelistyo je včeraj na tiskovni konfrenci v Džakarti povedal, da "glede na koordinate, ki jim bile podane in oceno, kje se je nesreča zgodila, sklepajo, da je letalo na dnu morja". Skupina mednarodnih reševalcev iz Singapurja, Malezije in Avstralije do včeraj ni odkrila nobenih sledi, danes pa so iskali po območju označenem z imenom sektor 13.

Zaradi slabega vremena prosili za spremembo

Stik z letalom, na katerem je bilo 155 potnikov in sedem članov posadke, so kontrolorji zračnega prometa izgubili ob 6.17 po tamkajšnjem času, je povedal predstavnik indonezijskega ministrstva za promet. Pred tem je pilot zaprosil za spremembo poti. Zaradi slabega vremena je želel leteti višje, da bi se izognil oblakom, poročajo. Letalo je kontakt s kontrolorji zračnega prometa izgubilo v indonezijskem zračnem prostoru.

Večina potnikov in članov posatke na letalu prihaja iz Indonezije (155), trije iz Južne Koreje, na krovu pa so tudi državljan Velike Britanije, en Malezijec, en Francoz in en Singapurec. Po navedbah letalske družbe je bilo na letalu tudi 16 otrok in dojenček.

Iskanje letala | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.