Navodila džihadistom, ki živijo na zahodu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Džihadisti Islamske države v Siriji in Iraku so izdali priročnik za potencialne ekstremiste, ki živijo na zahodu, piše Independent.
Oglej si celoten članek

Priročnik na 58 straneh, ki je spisan v angleškem jeziku in ki je potencialnim ekstremistom na voljo na svetovnem spletu, opisuje, kako džihadisti morajo imeti urejene brade, uporabljati kolonjsko vodico in verižico s križem oziroma simbolom krščanstva, da bi tako dajali vtis, da so kristjani.

Priročnik pod nazivom "Safety and Security Guidelines for Lone Wolf Mujahideen" pojasnjuje, kako potencialni ekstremisti lahko pretentajo zahodne obveščevalne službe, poleg tega pa sugerira tudi potencialne cilje, ki jih je potrebno napasti.

Nobenega dvoma ni, da danes, v času osamljenih volkov, bratje na zahodu morajo biti seznanjeni glede pomembnih varnostnih ukrepov, da bi tako uspešno pripeljali do konca naše operacije. Upamo, da bodo nasveti naši bratom, ki ne govorijo arabsko, zanimivi in da jim bodo v pomoč pri njihovih blagoslovljenih operacijah,” po poročanju Independenta piše v priročniku.

Ta med drugim svetuje napade v klubih večjih mest, kjer glasna glasba in majhno število izhodov lahko povzročijo še večjo paniko.

Foto: EPA Madaja

Prispela nujno potrebna humanitarna pomoč

Medtem so v Siriji še vedno napete razmere tudi v mestu Madaja, ki je v rokah upornikov, a so ga obkolile vladne sile. Zaradi večmesečne blokade je v mestu zaradi lakote umrlo skoraj 30 ljudi.

V Madajo, ki jo sirske vladne sile oblegajo že šest mesecev, so danes iz Damaska na 44 tovornjakih Rdečega polmeseca, Mednarodnega odbora Rdečega križa in Združenih narodov, poslali skupno 330 ton hrane in medicinske pomoči, ki naj bi zadoščala za 40 dni.

Po podatkih Zdravnikov brez meja je v Madaji ujetih več kot 20.000 ljudi, po navedbah nevladnega Sirskega observatorija za človekove pravice pa kar 40.000 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:53 12. Januar 2016.

    Hvala ker ste mi prevedli navodila , da se ne matram z tistimi valovi ! Ne vem pa , kdo …

  • 08:30 12. Januar 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=Yd-3bNV7P4g<br />https://www.youtube.com/watch?v=waN5aTu5DSA

  • 08:29 12. Januar 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=Yd-3bNV7P4g<br /><br />https://www.youtube.com/watch?v=tCxtpzdIR2s

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.