Svet
4 ogledov

Navodila džihadistom, ki živijo na zahodu

Islamska država Profimedias
Džihadisti Islamske države v Siriji in Iraku so izdali priročnik za potencialne ekstremiste, ki živijo na zahodu, piše Independent.

Priročnik na 58 straneh, ki je spisan v angleškem jeziku in ki je potencialnim ekstremistom na voljo na svetovnem spletu, opisuje, kako džihadisti morajo imeti urejene brade, uporabljati kolonjsko vodico in verižico s križem oziroma simbolom krščanstva, da bi tako dajali vtis, da so kristjani.

Priročnik pod nazivom "Safety and Security Guidelines for Lone Wolf Mujahideen" pojasnjuje, kako potencialni ekstremisti lahko pretentajo zahodne obveščevalne službe, poleg tega pa sugerira tudi potencialne cilje, ki jih je potrebno napasti.

Nobenega dvoma ni, da danes, v času osamljenih volkov, bratje na zahodu morajo biti seznanjeni glede pomembnih varnostnih ukrepov, da bi tako uspešno pripeljali do konca naše operacije. Upamo, da bodo nasveti naši bratom, ki ne govorijo arabsko, zanimivi in da jim bodo v pomoč pri njihovih blagoslovljenih operacijah,” po poročanju Independenta piše v priročniku.

Ta med drugim svetuje napade v klubih večjih mest, kjer glasna glasba in majhno število izhodov lahko povzročijo še večjo paniko.

Madaja | Avtor: EPA EPA

Prispela nujno potrebna humanitarna pomoč

Medtem so v Siriji še vedno napete razmere tudi v mestu Madaja, ki je v rokah upornikov, a so ga obkolile vladne sile. Zaradi večmesečne blokade je v mestu zaradi lakote umrlo skoraj 30 ljudi.

V Madajo, ki jo sirske vladne sile oblegajo že šest mesecev, so danes iz Damaska na 44 tovornjakih Rdečega polmeseca, Mednarodnega odbora Rdečega križa in Združenih narodov, poslali skupno 330 ton hrane in medicinske pomoči, ki naj bi zadoščala za 40 dni.

Po podatkih Zdravnikov brez meja je v Madaji ujetih več kot 20.000 ljudi, po navedbah nevladnega Sirskega observatorija za človekove pravice pa kar 40.000 ljudi.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 15:53 12.januar 2016.

    Hvala ker ste mi prevedli navodila , da se ne matram z tistimi valovi ! Ne vem pa , kdo vam dovoli take idiotske objave , predvsem s stališča varnosti celotne EU , ki pomenijo samo poziv i navodila na ...prikaži veča teroristična dejanja in NIČ DRUGEGA ! Na vsakega miljontega Evropejc apride vsaj en norec , ki se bo držal vaših navodil , kot ukaz njegovih zmešancev iz ISILA !

  • Miha Nemec 08:30 12.januar 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=Yd-3bNV7P4ghttps://www.youtube.com/watch?v=waN5aTu5DSA

  • Miha Nemec 08:29 12.januar 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=Yd-3bNV7P4ghttps://www.youtube.com/watch?v=tCxtpzdIR2s