Navodilo "volkovom samotarjem" v EU in ZDA: "Stopite v akcijo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Skrajna sunitska skupina Islamska država (Isis) je pozvala posamezne napadalce, tako imenovane volkove samotarje, naj izvedejo napade na nevernike v Evropi in ZDA.
Oglej si celoten članek

V video sporočilu, ki ga je objavil medij Thabat blizu Isis, so med evropskimi državami, v katerih pozivajo k napadom, Italija, Francija, Španija, Belgija in Danska, še navaja Ansa.

"Stopite v akcijo" in napadite "nevernike" v Ameriki in Evropi, se glasi poziv v Isis volkovom samotarjem z naslovom Dvignite se. Skrajna sunitska organizacija v njej vse "verne muslimane" poziva k akciji, poleg naštetih evropskih držav pa sta izrecno omenjeni še Rusija in Iran.

Ansa izpostavlja, da je v tem sporočilu, ki je bilo objavljeno v torek, prvič izrecno omenjena Italija, ne pa Rim, ki ga je kot središče krščanstva in "križarjev" Isis že izpostavljala v preteklih podobnih pozivih.

Isis v sporočilu še navaja, da se je vojna intenzivirala, "a mi se upiramo", kar se verjetno nanaša na okrepljeno ukrepanje proti džihadistom v Siriji, Iraku in Libiji.

Foto: Profimedia Islamska država

"Uporabite lahko tudi nož, kamen ali pest"

Volkove samotarje Isis poziva, da storijo svojo dolžnost in prispevajo k zveličanju Isis. Udarijo naj na trgih in železniških postajah ter "križarje" napadejo v njihovih domovinah ali kjerkoli že so. Uporabijo pa naj eksplozivno sredstvo, kroglo, nož, avtomobil, kamen ali celo škorenj oz. pest, dodaja Ansa.

Zahodne države za razliko od organiziranih celic, ki jih obveščevalne službe lažje nadzirajo, priznavajo nemoč spričo napadov nepredvidljivih posameznikov brez povezav.

Evropa je bila pred tedni prizorišče nekaj tovrstnih napadov, izvedenih samo z nožem, mačeto ali tovornjakom. Pretresli so jo umor duhovnika blizu francoskega Rouena ter napadi na francoskih in nemških vlakih, najbolj pa pokol v Nici 14. julija, ko je volk samotar s tovornjakom pobil 85 ljudi.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • A delaš za ISIS ? Ker jim pomagaš pri njihovih prizadevanjih pri pozvročitvi kaosa v Evropi z strašenjem in vzklikanjem.<br …

  • 14:36 17. Avgust 2016.

    Oprani možgani so lahko nevarni možgani. Ni vera slaba, slabi so ljudje. Vera je orodje s katerim lahko delaš pozitivno …

  • 13:52 17. Avgust 2016.

    samo počakajmo, da jih musli erdogan spusti v eu 3 mio, ki čakajo v turčiji, in še 1 mio na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.