Svet
19 ogledov

Navodilo "volkovom samotarjem" v EU in ZDA: "Stopite v akcijo"

Isis EPA
Skrajna sunitska skupina Islamska država (Isis) je pozvala posamezne napadalce, tako imenovane volkove samotarje, naj izvedejo napade na nevernike v Evropi in ZDA.

V video sporočilu, ki ga je objavil medij Thabat blizu Isis, so med evropskimi državami, v katerih pozivajo k napadom, Italija, Francija, Španija, Belgija in Danska, še navaja Ansa.

"Stopite v akcijo" in napadite "nevernike" v Ameriki in Evropi, se glasi poziv v Isis volkovom samotarjem z naslovom Dvignite se. Skrajna sunitska organizacija v njej vse "verne muslimane" poziva k akciji, poleg naštetih evropskih držav pa sta izrecno omenjeni še Rusija in Iran.

Ansa izpostavlja, da je v tem sporočilu, ki je bilo objavljeno v torek, prvič izrecno omenjena Italija, ne pa Rim, ki ga je kot središče krščanstva in "križarjev" Isis že izpostavljala v preteklih podobnih pozivih.

Isis v sporočilu še navaja, da se je vojna intenzivirala, "a mi se upiramo", kar se verjetno nanaša na okrepljeno ukrepanje proti džihadistom v Siriji, Iraku in Libiji.

Islamska država | Avtor: Profimedias Profimedias

"Uporabite lahko tudi nož, kamen ali pest"

Volkove samotarje Isis poziva, da storijo svojo dolžnost in prispevajo k zveličanju Isis. Udarijo naj na trgih in železniških postajah ter "križarje" napadejo v njihovih domovinah ali kjerkoli že so. Uporabijo pa naj eksplozivno sredstvo, kroglo, nož, avtomobil, kamen ali celo škorenj oz. pest, dodaja Ansa.

Zahodne države za razliko od organiziranih celic, ki jih obveščevalne službe lažje nadzirajo, priznavajo nemoč spričo napadov nepredvidljivih posameznikov brez povezav.

Evropa je bila pred tedni prizorišče nekaj tovrstnih napadov, izvedenih samo z nožem, mačeto ali tovornjakom. Pretresli so jo umor duhovnika blizu francoskega Rouena ter napadi na francoskih in nemških vlakih, najbolj pa pokol v Nici 14. julija, ko je volk samotar s tovornjakom pobil 85 ljudi.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:58 17.avgust 2016.

    A delaš za ISIS ? Ker jim pomagaš pri njihovih prizadevanjih pri pozvročitvi kaosa v Evropi z strašenjem in vzklikanjem.Če hočemo evropske vrednote ki smo jih stežka dobili preko stoletij boja malega človeka proti nasilju z prizadevanji za mir; ...prikaži več potem ne smemo nasedt strašenju. Boljše je umret kot evropejec kot pa en prestrašen pudl ki ni niti seb več podobn. Sovraštvo te spremeni pa če si priznaš al pa ne. In na tem delaš ti; sodelavka ISIS-a.

  • zdrej 14:36 17.avgust 2016.

    Oprani možgani so lahko nevarni možgani. Ni vera slaba, slabi so ljudje. Vera je orodje s katerim lahko delaš pozitivno ali negativno. Slaba je izobrazba pomeni večjo vodljivost naroda preko vere. Tudi v neumnosti. Potem pa so še tukaj drugi ...prikaži večgi faktorji, ko ljudje živijo na socialnem robu in so v iskanju rešitve za boljše življenje pripravljeni storiti marsikaj. Evropa je v preteklosti v tem pogledu naredila precej/preveč napak. Ustvarjanje get-ov je slaba politika. Te ljudi moraš razseliti med narod, da oni spoznajo lokalce in lokalci njih. Ter seveda pomembno je, da so enakovredno obravnavani. Pri postopkih policije sodišč ne sme biti razlikovanja. V primeru zaporne kazni je med njo ali po njej takoj izgon.

  • valerijakregar 13:52 17.avgust 2016.

    samo počakajmo, da jih musli erdogan spusti v eu 3 mio, ki čakajo v turčiji, in še 1 mio na libijskih obalah !!!!!!!!!!!!!!!!!naša vlada pa na " zasluženem dopustu" !!!!!!!!!!!!!!MARŠ !!!!!!!!!!!!!!ko pridejo, jih ne ustavijo ne ...prikaži večne barikade, ne ograje, ne meje, ne uniforme ............... :https://www.youtube.com/watch?v=bBN14H1j0lkčloveške kobilice.slabši od primatov.