Ne bodo več pregledovali na roko

Foto: Žurnal24 Prijela me je za prsi in vprašala 'Kaj je to?' Pojasnila sem, da imam protezo za
Manchestrsko letališče je prvo na svetu, ki je zamenjalo ročno pregledovanje potnikov s povsem avtomatiziranim sistemom.
Oglej si celoten članek

Ročni kovinski detektorji bodo tako na letališču v Manchestru postali preteklost, zamenjali pa jih bodo napredni detektorji kovin ter razvpiti skenerji, ki "slečejo“ potnike do golega, piše Manchester Evening News.

Potnik skozi ena vrata vstopi v prostor, zastekljen s pleksi steklom, kjer stoji približno dve sekundi. Če detektor v tem času ničesar ne zazna, se odprejo zelena vrata. V primeru, da detektor zazna nekaj sumljivega, se odprejo rdeča vrata, kjer mora potnik stopiti še pred telesni skener. Če zavrne, mu letališko osebje prepove vstop na letalo.

Na letališču predvidevajo, da bodo novo tehnologijo vzpostavili na vseh treh terminalih v enem do treh tednov. Margit Walsh je ena prvih, ki je šla skozi nove detektorje. "Vrata očitno pospešijo celoten proces. Samo storiš to, kar ti naročijo in ni problemov,“ je opisala svojo izkušnjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.