Svet
6 ogledov

Ne bodo več pregledovali na roko

Prijela me je za prsi in vprašala 'Kaj je to?' Pojasnila sem, da imam protezo za Žurnal24 main
Manchestrsko letališče je prvo na svetu, ki je zamenjalo ročno pregledovanje potnikov s povsem avtomatiziranim sistemom.

Ročni kovinski detektorji bodo tako na letališču v Manchestru postali preteklost, zamenjali pa jih bodo napredni detektorji kovin ter razvpiti skenerji, ki "slečejo“ potnike do golega, piše Manchester Evening News.

Potnik skozi ena vrata vstopi v prostor, zastekljen s pleksi steklom, kjer stoji približno dve sekundi. Če detektor v tem času ničesar ne zazna, se odprejo zelena vrata. V primeru, da detektor zazna nekaj sumljivega, se odprejo rdeča vrata, kjer mora potnik stopiti še pred telesni skener. Če zavrne, mu letališko osebje prepove vstop na letalo.

Na letališču predvidevajo, da bodo novo tehnologijo vzpostavili na vseh treh terminalih v enem do treh tednov. Margit Walsh je ena prvih, ki je šla skozi nove detektorje. "Vrata očitno pospešijo celoten proces. Samo storiš to, kar ti naročijo in ni problemov,“ je opisala svojo izkušnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.