Ne sme nositi majice "Jezus ni homofob!"

Foto: Twitter (@LambdaLegal)
Foto: Twitter (@LambdaLegal)
Dijak v ameriški zvezni državi Ohio toži srednjo šolo, ker mu je ta prepovedala nošenje majice, na kateri je napis "Jezus ni homofob!". Kot pravi, so mu kršili pravico do svobodnega izražanja.
Oglej si celoten članek

Maverick Couch je za Cincinnati Enquirer dejal, da je želel z majico podpreti "Dan tišine", ki bo potekal 20. aprila. Gre za nacionalni dogodek pod okriljem študentske organizacije, s katerim želijo v državi opozoriti na verbalno in fizično nasilje, ki ga na šolah trpijo homoseksualni dijaki in dijakinje.

Tožbo proti srednji šoli je vložila mati 16-letnika, poroča ameriška tiskovna agencija. Kot piše v tožbi, so predstavniki šole sinu zagrozili, da ga bodo doletele sankcije, če bo nosil majico, na katerem je velik barvni znak s krščanskim simbolom in velikim napisom "Jezus ni homofob!". Mati tako med drugim zahteva, da mu šolske oblasti dovolijo nošenje majice.

Kot je ob tem razložil najstnik, so mu šolske oblasti dejale, da je majica nespodobna. Njegov odvetnik Christopher Clark pravi, da se je družina več mesecev trudila s šolskimi oblastmi doseči dogovor, a jim to nikakor ni uspelo.

"To kar počne šola, je ustrahovanje," je povedal Clark. "Poskušajo ga osramotiti s tem, ko mu prepovedujejo nošenje majice."

Predstavniki omenjene srednje šole so za ameriški spletni portal MSNBC dejali, da s tožbo še niso seznanjeni in da je zato tudi ne morejo komentirati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.