Svet
15 ogledov

Ne sme nositi majice "Jezus ni homofob!"

Maverick Couch Twitter (@LambdaLegal)
Dijak v ameriški zvezni državi Ohio toži srednjo šolo, ker mu je ta prepovedala nošenje majice, na kateri je napis "Jezus ni homofob!". Kot pravi, so mu kršili pravico do svobodnega izražanja.

Maverick Couch je za Cincinnati Enquirer dejal, da je želel z majico podpreti "Dan tišine", ki bo potekal 20. aprila. Gre za nacionalni dogodek pod okriljem študentske organizacije, s katerim želijo v državi opozoriti na verbalno in fizično nasilje, ki ga na šolah trpijo homoseksualni dijaki in dijakinje.

Tožbo proti srednji šoli je vložila mati 16-letnika, poroča ameriška tiskovna agencija. Kot piše v tožbi, so predstavniki šole sinu zagrozili, da ga bodo doletele sankcije, če bo nosil majico, na katerem je velik barvni znak s krščanskim simbolom in velikim napisom "Jezus ni homofob!". Mati tako med drugim zahteva, da mu šolske oblasti dovolijo nošenje majice.

Kot je ob tem razložil najstnik, so mu šolske oblasti dejale, da je majica nespodobna. Njegov odvetnik Christopher Clark pravi, da se je družina več mesecev trudila s šolskimi oblastmi doseči dogovor, a jim to nikakor ni uspelo.

"To kar počne šola, je ustrahovanje," je povedal Clark. "Poskušajo ga osramotiti s tem, ko mu prepovedujejo nošenje majice."

Predstavniki omenjene srednje šole so za ameriški spletni portal MSNBC dejali, da s tožbo še niso seznanjeni in da je zato tudi ne morejo komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.