Ne uriniraj ali pa piskam!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Imeti stranišče v stanovanju je nekaj samoumevnega, mar ne? No, kar polovica Indijcev doma nima stranišča, zato je izločanje na prostem precej vsakdanji pojav. Uriniranje v javnosti bodo poskušali omejiti z bobni in piščalkami.
Oglej si celoten članek

Nov pristop so uvedli v 34 vaseh v zahodni indijski zvezni državi Radžastan. Štiri ali pet ljudi bo hodilo okoli in "zakričalo, udarilo na boben ali zapiskalo", če bodo koga videli, da v javnosti opravlja malo ali veliko potrebo. Večkratnim kršiteljem bodo naložili kazen, poroča BBC.

Stara navada – železna srajca

Pljuvanje in opravljanje potrebe je pogost pojav po vsej Indiji. Kar polovica od 1,2 milijarde  prebivalcev doma nima stranišča. V vaseh pa tudi tisti, ki ga imajo, pogosto raje odidejo na prosto. Oblasti bodo uporabo stranišč spodbujale tudi s subvencijami za vse tiste, ki bi si ga želeli zgraditi.

S človeškimi iztrebki se sicer prenaša kar lepo število bolezni. Oblasti menijo, da ljudje "na prostem" kljub temu vztrajajo zaradi kulture in tradicije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.