Nedonošenka z zobkom

Foto: Žurnal24 Slika je simbolična (Foto: istockphoto)
Na Hrvaškem imajo nov medicinski čudež. Nekaj dni stari dojenčici je zrasel zobek. Čeprav ni prvi novorojenček z zobkom, pa je edini nedonošenček, ki se mu je to zgodilo.
Oglej si celoten članek

Ema je prijokala na svet prehitro, zato so zdravniki drobno deklico takoj dali v inkubator. Kmalu pa je ena izmed medicinskih sester ugotovila, da je Emi zrasel zobek.

"Še nikoli nisem doživel česa podobnega," pravi oralni kirurg dr. Damir Roki, ki je zdravnik že 20 let. "Na dva do tri tisoč novorojenčkov se enemu res lahko zgodi kaj podobnega, vendar pri nedonošenčkih takega primera še ni bilo," je povedal za Jutarnji list.

Ema je tako že pri nekaj dneh morala prvič obiskati zobozdravnika, ki je ugotovil, da se zobek maje. Če bi ji izpadel, bi ga lahko pogoltnila in se zadušila. Zobozdravnik je zato odločil, da mora zobek stran. Poseg je opravil Roki, ki pravi, da deklica ni niti zajokala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.