Svet
24 ogledov

Nedonošenka z zobkom

Slika je simbolična (Foto: istockphoto) Žurnal24 main
Na Hrvaškem imajo nov medicinski čudež. Nekaj dni stari dojenčici je zrasel zobek. Čeprav ni prvi novorojenček z zobkom, pa je edini nedonošenček, ki se mu je to zgodilo.

Ema je prijokala na svet prehitro, zato so zdravniki drobno deklico takoj dali v inkubator. Kmalu pa je ena izmed medicinskih sester ugotovila, da je Emi zrasel zobek.

"Še nikoli nisem doživel česa podobnega," pravi oralni kirurg dr. Damir Roki, ki je zdravnik že 20 let. "Na dva do tri tisoč novorojenčkov se enemu res lahko zgodi kaj podobnega, vendar pri nedonošenčkih takega primera še ni bilo," je povedal za Jutarnji list.

Ema je tako že pri nekaj dneh morala prvič obiskati zobozdravnika, ki je ugotovil, da se zobek maje. Če bi ji izpadel, bi ga lahko pogoltnila in se zadušila. Zobozdravnik je zato odločil, da mora zobek stran. Poseg je opravil Roki, ki pravi, da deklica ni niti zajokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.