"Negotovost preskrbe s hrano zahteva pozornost"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Države G20 za sodelovanje pri prehranski varnosti, razdeljene glede Ukrajine.
Oglej si celoten članek

Finančni voditelji držav skupine G20 so se na srečanju v Indoneziji strinjali, da je treba skupaj reševati grozečo svetovno prehransko krizo, niso pa se uspeli sporazumeti glede odziva na ruski napad na Ukrajino, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dvodnevno srečanje finančnih ministrov in guvernerjev centralnih bank skupine 20 največjih gospodarstev na indonezijskem letoviškem otoku Bali se je zaradi različnih stališč o ruski invaziji končalo brez skupnega sporočila.

"Vsi smo se strinjali, da negotovost preskrbe s hrano zahteva pozornost, posredovanje in ukrepe, zato smo razpravljali o tem, kako odpraviti motnje v preskrbi," je danes po srečanju pojasnila indonezijska finančna ministrica Sri Mulyani Indrawati.

"Najprej je treba odpraviti protekcionizem, da bi lahko ustvarili ali olajšali pretok hrane s strani proizvajalcev v države, ki jo potrebujejo," je dejala.

Nov hit Nov hit. Temu rečemo "fleksitarijanstvo" PROMO 80 receptov, ki sta jih preizkusili tudi vplivnici Tinkara Fortuna in Jana Koteska

Stališč ni mogoče uskladiti

Nekateri udeleženci so vztrajali pri vključitvi stališč držav o ruski vojni v Ukrajini, je poudarila ministrica in opozorila, da imajo države stališča, ki jih ni mogoče uskladiti.

Dejala je, da bi lahko trojna grožnja vojne, naraščajočih cen surovin in naraščajoče inflacije v svetu otežila servisiranje dolgov ne le za najmanj razvite države, temveč tudi za ostale države v razvoju in celo razvita gospodarstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:08 17. Julij 2022.

    Kaj ni bil največji uspeh našega predsedovanja svetu EU - izdelava nekega dokumenta o okrevanju in odpornosti? Tako namreč Janša …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.