Nekdanji prvi mož IMF v Franciji

Foto: Reuters Dominique Strauss-Kahn Foto: Reuters Dominique Strauss-Kahn Foto: Reuters Dominique Strauss-Kahn Foto: Reuters Dominique Strauss-Kahn Foto: Reuters Dominique Strauss-Kahn Foto: Reuters Dominique Strauss-Kahn
Nekdanji prvi mož Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn se je po aretaciji zaradi domnevnega spolnega napada na sobarico in po opustitvi obtožb vrnil v Francijo.
Oglej si celoten članek

Nekdanji direktor IMF se je v Francijo vrnil manj kot dva tedna potem, ko so v ZDA umaknili obtožbo proti njemu zaradi spolnega napada. Pred pristankom letala ob 7.05 so se po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na pariškem letališču zbrali številni policisti in novinarji.

62-letni Strauss-Kahn je s položaja direktorja IMF odstopil maja, po aretaciji na newyorškem letališču zaradi domnevnega spolnega napada in posilstva sobarice v newyorškem hotelu. Minuli teden je sodnik v ZDA umaknil vse obtožbe proti njemu.

Kot ugledni francoski ekonomist in nekdanji francoski finančni minister je Strauss-Kahn pred odstopom veljal za glavnega tekmeca francoskemu predsedniku Nicolasu Sarkozyju na predsedniških volitvah leta 2012.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.