Svet
15 ogledov

Nekdanji prvi mož IMF v Franciji

Dominique Strauss-Kahn
1/6
Reuters
Nekdanji prvi mož Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn se je po aretaciji zaradi domnevnega spolnega napada na sobarico in po opustitvi obtožb vrnil v Francijo.

Nekdanji direktor IMF se je v Francijo vrnil manj kot dva tedna potem, ko so v ZDA umaknili obtožbo proti njemu zaradi spolnega napada. Pred pristankom letala ob 7.05 so se po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na pariškem letališču zbrali številni policisti in novinarji.

62-letni Strauss-Kahn je s položaja direktorja IMF odstopil maja, po aretaciji na newyorškem letališču zaradi domnevnega spolnega napada in posilstva sobarice v newyorškem hotelu. Minuli teden je sodnik v ZDA umaknil vse obtožbe proti njemu.

Kot ugledni francoski ekonomist in nekdanji francoski finančni minister je Strauss-Kahn pred odstopom veljal za glavnega tekmeca francoskemu predsedniku Nicolasu Sarkozyju na predsedniških volitvah leta 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.