Nekdanji šef Nata: Putin tega ne bo nikoli priznal!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Komentiral je tudi, kdaj bi se vojna lahko končala.
Oglej si celoten članek

Nekdanji vrhovni poveljnik zavezniških sil Nata James Stavridis meni, da se ruski predsednik Vladimir Putin zdaj zaveda, da je naredil napako, ko se je odločil začeti invazijo na Ukrajino. "Mislim, da v temnih, tihih urah, ob dveh zjutraj, ko se zbudi, ugotovi, da se je motil. A tega ne bo javno priznal, nikoli. Še naprej bo vzdrževal to fikcijo, da Ukrajino vodijo neonacisti. Smešno," je dejal Stavridis. 

"Putin bo trdil, da ga je Nato nekako potisnil v ta konflikt. Vse, kar se je zgodilo, je delo Vladimirja Putina, vključno z invazijo, sankcijami, ki so sledile. To ve v svojem srcu, čeprav tega ne bo nikoli javno priznal," je dodal Stavridis.

Komentiral je tudi, kdaj bi se vojna lahko končala, in dejal, da sta obe strani najmanj šest mesecev oddaljene od rešitve. Vendar je dejal, da jih "bližje k pogajanjem vodijo težave, s katerimi se sooča Putin, ko izgublja vojake" in uničenje ruske vojaške opreme. Putin bo čez pol leta v zelo težki situaciji, je prepričan Stavridis.

Poudaril je tudi, da potrpežljivost Zahoda ter tok denarja in orožja nista neskončna. "Mislim, da bosta ta dejavnika sčasoma prisilila obe strani k pogajanjem," je zaključil Stavridis.

dezurni@styria-media.si

Slovenija MZZ preučuje prepoved izdajanja vizumov Rusom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 23:17 15. Avgust 2022.

    Putin se bo vpisal v zgodovino kot diktator in vojni zločinec. Sodilo mu bo Mednarodno kazensko sodišč, če prej ne …

  • 19:59 15. Avgust 2022.

    Nek debil je napisal, da je rusija enkrat EU že očistila nacizma in da bo to morala storiti še enkrat. …

  • 18:14 15. Avgust 2022.

    Rusija se bo v tej vojni tako osramotila, da si celo stoletje ne bo opomogla, Putin se bo od sramu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.