Svet
13069 ogledov

Nekdanji šef Nata: Putin tega ne bo nikoli priznal!

Vladimir Putin Profimedia
Komentiral je tudi, kdaj bi se vojna lahko končala.

Nekdanji vrhovni poveljnik zavezniških sil Nata James Stavridis meni, da se ruski predsednik Vladimir Putin zdaj zaveda, da je naredil napako, ko se je odločil začeti invazijo na Ukrajino. "Mislim, da v temnih, tihih urah, ob dveh zjutraj, ko se zbudi, ugotovi, da se je motil. A tega ne bo javno priznal, nikoli. Še naprej bo vzdrževal to fikcijo, da Ukrajino vodijo neonacisti. Smešno," je dejal Stavridis. 

"Putin bo trdil, da ga je Nato nekako potisnil v ta konflikt. Vse, kar se je zgodilo, je delo Vladimirja Putina, vključno z invazijo, sankcijami, ki so sledile. To ve v svojem srcu, čeprav tega ne bo nikoli javno priznal," je dodal Stavridis.

Komentiral je tudi, kdaj bi se vojna lahko končala, in dejal, da sta obe strani najmanj šest mesecev oddaljene od rešitve. Vendar je dejal, da jih "bližje k pogajanjem vodijo težave, s katerimi se sooča Putin, ko izgublja vojake" in uničenje ruske vojaške opreme. Putin bo čez pol leta v zelo težki situaciji, je prepričan Stavridis.

Poudaril je tudi, da potrpežljivost Zahoda ter tok denarja in orožja nista neskončna. "Mislim, da bosta ta dejavnika sčasoma prisilila obe strani k pogajanjem," je zaključil Stavridis.

dezurni@styria-media.si

Letališče Brnik Slovenija MZZ preučuje prepoved izdajanja vizumov Rusom
Komentarjev 15
  • Kmodri 23:17 15.avgust 2022.

    Putin se bo vpisal v zgodovino kot diktator in vojni zločinec. Sodilo mu bo Mednarodno kazensko sodišč, če prej ne naredi samomora ali ga pobere bolezen. Eventualno ga bodo lastni odstavili.. Vse ob svojem času

  • marko345 19:59 15.avgust 2022.

    Nek debil je napisal, da je rusija enkrat EU že očistila nacizma in da bo to morala storiti še enkrat. Prvič nacizem je uničila Amerika s pomoćjo partizanskih gibanj po EU. rusi so z Ameriškim orožjem in tudi hrano lahko ...prikaži več uničili naciste samo tam in do tam, kamor so jim dovolili Amerika in Anglija- to so dokazana dejstva. Če tega ne bi bilo, bi rusii zasužnjili vso EU, in tega debilu ni jasno. In prav to kar delajo rusi v Ukrajini je pa nacizem, kdor to podpira je pa kolaborant.

  • Jernej65 18:14 15.avgust 2022.

    Rusija se bo v tej vojni tako osramotila, da si celo stoletje ne bo opomogla, Putin se bo od sramu zakopal več metrov pod zemljo, če ga ne bodo že prej lastni ljudje.