Nemci bodo sprejeli tuje bolnike

Foto: Epa
Foto: Epa
Prepeljali naj bi jih z letalom.
Oglej si celoten članek

Nemška dežela Severno Porenje-Vestfalija na zahodu države bo sprejela covidne bolnike s Slovaške, je danes sporočil slovaški zunanji minister Ivan Korčok. Letalo s slovaškimi bolniki naj bi po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še danes pristalo v Dortmundu.

"Slovaška za zahvaljuje Nemčiji in zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija za sprejem slovaških bolnikov s covidom-19, ki jih bodo zdravili na oddelkih intenzivne nege," je ob tem sporočil slovaški zunanji minister.

Slovaški zdravstveni sistem je v tretjem valu epidemije covida-19 zelo obremenjen. Sosednje države Slovaške so tako že ponudile pomoč tej državi. Prve covidne bolnike je v začetku tedna sprejela Poljska. Zdravijo se v poljski bolnišnici Gorlice na jugu Poljske.

Tako Nemčija kot Poljska sta Slovaški ponudile sprejem covidnih bolnikov, ki potrebujejo umetno predihavanje z ventilatorji.

Covid-19 Češka prosi druge države, da sprejmejo njihove bolnike

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:52 6. Marec 2021.

    Hahaha.... seveda, biznis je biznis, mafija dobro plačuje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.