Nemci čedalje manj veseli službe

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nemci so vse manj zadovoljni s svojimi službami, je pokazala raziskava. Med najbolj nezadovoljnimi so starejši nad 50 let.
Oglej si celoten članek

Nemci so vse manj zadovoljni s svojimi službami, je pokazala raziskava inštituta za delo na univerzi Duisburg-Essen. Za nižje zadovoljstvo so krivi predvsem nizki prihodki v kombinaciji z vse večjim pritiskom.
Leta 1984 je raven zadovoljstva z delovnim mestom, merjena na lestvici od nič do 10, v povprečju dosegala oceno 7,6. Do leta 2009 je povprečna ocena upadla na 6,8.

Tisti nad 50 let so bili na začetku 80. let med najbolj zadovoljnimi s svojimi službami, sedaj pa so med vsemi starostnimi skupinami najmanj zadovoljni.

Po neki drugi študiji iz leta 2006, v kateri so primerjali stopnje zadovoljstva v 22 evropskih državah, so se najvišje uvrstile
Danska, Švica in Finska s povprečnimi ocenami 7,8, 7,7 in 7,6. Najnižje so se uvrstile Ukrajina, Bolgarija in Rusija z ocenami med 6,3 in 6,1. Povprečna ocena vseh držav je bila 7,1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.