Svet
5 ogledov

Nemci čedalje manj veseli službe

Nova služba vam ponuja priložnost, da začnete znova. Žurnal24 main
Nemci so vse manj zadovoljni s svojimi službami, je pokazala raziskava. Med najbolj nezadovoljnimi so starejši nad 50 let.

Nemci so vse manj zadovoljni s svojimi službami, je pokazala raziskava inštituta za delo na univerzi Duisburg-Essen. Za nižje zadovoljstvo so krivi predvsem nizki prihodki v kombinaciji z vse večjim pritiskom.
Leta 1984 je raven zadovoljstva z delovnim mestom, merjena na lestvici od nič do 10, v povprečju dosegala oceno 7,6. Do leta 2009 je povprečna ocena upadla na 6,8.

Tisti nad 50 let so bili na začetku 80. let med najbolj zadovoljnimi s svojimi službami, sedaj pa so med vsemi starostnimi skupinami najmanj zadovoljni.

Po neki drugi študiji iz leta 2006, v kateri so primerjali stopnje zadovoljstva v 22 evropskih državah, so se najvišje uvrstile
Danska, Švica in Finska s povprečnimi ocenami 7,8, 7,7 in 7,6. Najnižje so se uvrstile Ukrajina, Bolgarija in Rusija z ocenami med 6,3 in 6,1. Povprečna ocena vseh držav je bila 7,1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.