Nemci ukradejo za 2 milijardi evrov

Foto: Žurnal24 Nemci najpogosteje kradejo kozmetiko. (Foto: Shutterstock)
Nemci v supermarketih letno pokradejo do dve milijardi evrov.
Oglej si celoten članek

Kraje v nemških supermarketih so pogoste, presenetljiv pa je podatek, da ljudje z manjšimi krajami nemške trgovine vsako leto oškodujejo za dve milijardi evrov. Tako pravi poročilo nemškega Inštituta za raziskovanje na področju trgovine (EHI), ki še razkriva, da sto tisoč nepoštenih nemških kupcev vsak dan ukrade blago v vrednosti 63 evrov.

Kradejo trgovci, dobavitelji, serviserji

Poročilo še razkriva, da so si lani brezvestni delavci v supermarketih "prisvojili" blago v vrednosti 800 milijonov evrov, ko pa so k temu prišteli še kraje dobaviteljev in različnih servisnih služb, je lanska škoda znašala vrtoglavih 3,9 milijarde evrov.

EHI razkriva, da ljudje v trgovinah največkrat kradejo manjše, a dragocene stvari, kot so kozmetika, parfumi, spodnje perilo in oblačila. V trgovinah z elektroniko tatovi največkrat odnesejo zgoščenke in DVD-je. Kljub številnim krajam nemška policija pravi, da je teh vsako leto manj. Leta 2009 so zabeležili 394.033 kraj, kar je za 0,4 odstotka manj kot leto prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.