Svet
16 ogledov

Nemci ukradejo za 2 milijardi evrov

Nemci najpogosteje kradejo kozmetiko. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nemci v supermarketih letno pokradejo do dve milijardi evrov.

Kraje v nemških supermarketih so pogoste, presenetljiv pa je podatek, da ljudje z manjšimi krajami nemške trgovine vsako leto oškodujejo za dve milijardi evrov. Tako pravi poročilo nemškega Inštituta za raziskovanje na področju trgovine (EHI), ki še razkriva, da sto tisoč nepoštenih nemških kupcev vsak dan ukrade blago v vrednosti 63 evrov.

Kradejo trgovci, dobavitelji, serviserji

Poročilo še razkriva, da so si lani brezvestni delavci v supermarketih "prisvojili" blago v vrednosti 800 milijonov evrov, ko pa so k temu prišteli še kraje dobaviteljev in različnih servisnih služb, je lanska škoda znašala vrtoglavih 3,9 milijarde evrov.

EHI razkriva, da ljudje v trgovinah največkrat kradejo manjše, a dragocene stvari, kot so kozmetika, parfumi, spodnje perilo in oblačila. V trgovinah z elektroniko tatovi največkrat odnesejo zgoščenke in DVD-je. Kljub številnim krajam nemška policija pravi, da je teh vsako leto manj. Leta 2009 so zabeležili 394.033 kraj, kar je za 0,4 odstotka manj kot leto prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.