Nemci začeli stavkati

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 nemčija, stavka, železnice, potnik Foto: Žurnal24 nemčija, stavka, železnice, potnik Foto: Žurnal24 nemčija, stavka, železnice, potnik Foto: Žurnal24 nemčija, stavka, železnice, potnik
Danes so začeli stavkati tudi Nemci, točneje zaposleni v nemškem železniškem prometu. Na zahodu in jugu Nemčije prihaja do motenj v prometu.
Oglej si celoten članek

Posledice stavke železničarjev občuti na milijone potnikov. Bild poroča, da je največ težav na zahodu in jugu države. Za stavko so se zaposleni v nacionalnem železniškem prometu sicer odločili, ker niso zadovoljni s plačami in od Deutsche Bahn ter zasebnikov pričakujejo boljšo ponudbo.

"Pričakovati je resne motnje v celotnem železniškem prometu," pravijo sindikati Transnet in GDBA in s tem dajejo vedeti, naj se potniki v teh dneh raje kot za prevoz z nemškimi nacionalnimi železnicami ali šestimi zasebnimi družbami odločijo za drugo prevozno sredstvo.

"Ne more biti dovoljeno, da kolegi prejemajo do 20 odstotkov manjšo plačo za enako delo, še posebej, ker zasebni operaterji uporabljajo takšen plačni damping za pridobitev novih pogodb," še pojasnjujejo razlog za stavko.

Zaposleni na železnicah so sicer lani po seriji stavk dosegli 4,5-odstotno rast plač.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.