Nemčija državljane poziva, naj pripravijo zaloge

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nemčija se pripravlja na morebitno katastrofo, tako da svoje državljane poziva, naj imajo doma rezerve hrane, vode in zdravil.
Oglej si celoten članek

Prvič od konca hladne vojne bo nemška vlada svoje državljane pozvala, da se pripravijo na morebitno katastrofo ali oborožen napad, tako da imajo doma zadostne zaloge hrane, pitne vode in zdravil, je v nedeljo poročal Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Tako predvideva načrt civilne zaščite, ki ga bodo oblasti predstavile v sredo.

V dokumentu je po poročanju FAS zapisano, da oborožen napad na Nemčijo ni verjeten. Kljub temu naj bi bili ljudje primerno pripravljeni na razvoj dogodkov, ki bi lahko ogrozili njihovo eksistenco in jih v prihodnosti ni mogoče kategorično izključiti.

Podrobnosti bodo znane v sredo

Glede na besedilo dokumenta, naj bi oblasti nemške državljane pozvale, da hranijo zalogo hrane za deset dni, imajo rezerve pitne vode za pet dni ter zadostne količine energije, denarja in zdravil, da lahko počakajo določeno obdobje, dokler se pristojni ne odzovejo na morebitno katastrofo ali napad. 

Tiskovni predstavnik nemškega notranjega ministrstva vsebine dokumenta za FAS ni želel dodatno komentirati, saj jo bodo podrobneje predstavili na tiskovni konferenci v sredo. 

Varnostni načrt po terorističnih napadih

Nemška kanclerka Angela Merkel je v luči zadnjih terorističnih napadov predstavila varnostni načrt v devetih točkah, ki med drugim predvideva zgodnji opozorilni sistem radikalizacije med begunci ter lažji izgon tistih beguncev, ki pridejo navzkriž z zakonom. Poleg tega naj bi v primeru večjih napadov omogočili posredovanje vojske. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 40

  • 11:39 31. Avgust 2016.

    Seveda, Ameri so ga zapravli za netenje vojn takoj po 2.sv vojni pa do danes.

  • 18:56 25. Avgust 2016.

    Banke in države začnejo masovno prodajati ameriške obveznice cena jim pada, amerika kot nora printa dolar, da jih pokupi ( …

  • 18:54 25. Avgust 2016.

    Grem nazaj na ceno zlata, po mp-1 (money placement) protokolu iz lata 1913 bi morala biti unča zlata 7500usd na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.