Svet
166 ogledov

Nemčija državljane poziva, naj pripravijo zaloge

Domača shramba Profimedias
Nemčija se pripravlja na morebitno katastrofo, tako da svoje državljane poziva, naj imajo doma rezerve hrane, vode in zdravil.

Prvič od konca hladne vojne bo nemška vlada svoje državljane pozvala, da se pripravijo na morebitno katastrofo ali oborožen napad, tako da imajo doma zadostne zaloge hrane, pitne vode in zdravil, je v nedeljo poročal Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Tako predvideva načrt civilne zaščite, ki ga bodo oblasti predstavile v sredo.

V dokumentu je po poročanju FAS zapisano, da oborožen napad na Nemčijo ni verjeten. Kljub temu naj bi bili ljudje primerno pripravljeni na razvoj dogodkov, ki bi lahko ogrozili njihovo eksistenco in jih v prihodnosti ni mogoče kategorično izključiti.

Podrobnosti bodo znane v sredo

Glede na besedilo dokumenta, naj bi oblasti nemške državljane pozvale, da hranijo zalogo hrane za deset dni, imajo rezerve pitne vode za pet dni ter zadostne količine energije, denarja in zdravil, da lahko počakajo določeno obdobje, dokler se pristojni ne odzovejo na morebitno katastrofo ali napad. 

Tiskovni predstavnik nemškega notranjega ministrstva vsebine dokumenta za FAS ni želel dodatno komentirati, saj jo bodo podrobneje predstavili na tiskovni konferenci v sredo. 

Varnostni načrt po terorističnih napadih

Nemška kanclerka Angela Merkel je v luči zadnjih terorističnih napadov predstavila varnostni načrt v devetih točkah, ki med drugim predvideva zgodnji opozorilni sistem radikalizacije med begunci ter lažji izgon tistih beguncev, ki pridejo navzkriž z zakonom. Poleg tega naj bi v primeru večjih napadov omogočili posredovanje vojske. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 40
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:39 31.avgust 2016.

    Seveda, Ameri so ga zapravli za netenje vojn takoj po 2.sv vojni pa do danes.

  • pet5 18:56 25.avgust 2016.

    Banke in države začnejo masovno prodajati ameriške obveznice cena jim pada, amerika kot nora printa dolar, da jih pokupi ( to že počne prikrito preko Belgije), njihov dolg jim zraste v vesolje, dokler ne zgrmi v prepad. Si predstavljate USA ...prikaži več kot failed state z 10000 hidrogenskimi bombami. Točno tukaj smo, ampak pssst ne na glas govoritTakrat bodo rekli evo vam rubelj-juan denar z zlato osnovo cena unče je pa 15000 današnjjih dollarjev , kasneje pa lahko ob devavaciji tudi 1miljion za unčo. Po istem protokolu mp-1 je kreiranega dovolj denarja za svetovno potrebo.Vsak drug denar, ki bo nastal na isem sistemu, bo svojo vrednost moral dokazati. Če bo tu kakršna koli anomalija bo trg odreagiral in začel bo izgulbjati svoje zlato. Nobenih mišmašev več z javnimi financami potem(socializma). Tako si jaz to predstavljm in upam, da se ne motim. Elementarna kriza je že tukaj .

  • pet5 18:54 25.avgust 2016.

    Grem nazaj na ceno zlata, po mp-1 (money placement) protokolu iz lata 1913 bi morala biti unča zlata 7500usd na današnji dan in ne 1350 kot je. Cena zlata se določa na futuremarket , kjer se veliki igralci (bake itd) ...prikaži več dogovarjajo v miljadrnih številkah pri nakupu zlata in srebra. Zmenijo se za nižjo ceno kot je na borzi, ko pa pride delivery time za tone zlata, do tega sploh ne pride ampak se poplačajo v dollarjih. Ker je medtem cena unče sigurno zrastla , imajo vsi dobičke, tisti ki pa proda fizično zlato pa izgubo.......Dokler lahko kitajci pridejo do fizičnega zlata po tej ceni, jim je vseeno za to goljufijo, v trenutku , ko ZDA in London ne dostavita naročenega zlata je game over za dollar in morda tudi za euro. Počijo obveznice ameriške centralne banke , ki so v trenutku sedemkrat manj vredne. Te obveznice tičijo v marsikateri banki, državnih rezervah in penzijskimi skladi kot pvrvovrstni kapital. Banke in države začnejo masovno prodajati ameriške obveznice cena jim pada, amerika