Nemčija in Francija ne bosta sledili priporočilom

Foto: Anže Petkovšek Cepivo proti Covid-19
Foto: Anže Petkovšek Cepivo proti Covid-19
Nemčija in Francija sta se odločili ignorirati priporočila Svetovne zdravstvene organizacije. Septembra bodo začeli cepiti ljudi s poživitvenim odmerkom.
Oglej si celoten članek

Francija bo septembra starejše in ranljive začela cepiti s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19, je danes napovedal francoski predsednik Emmanuel Macron. S tem se bo pridružila več drugim državami, vključno z Nemčijo, ki se zlasti v luči širjenja bolj nalezljive različice novega koronavirusa delta odločajo za ta korak.

"Da, verjetno bomo potrebovali tretji odmerek, ne takoj za vsakega, v vsakem primeru pa za starejše in najranljivejše," je v zadnjem v nizu videoposnetkov o cepilni strategiji vlade dejal Macron. Potrdil je, da bodo poživitveni odmerki na voljo septembra.

Načrte v tej smeri je razgrnil že minuli mesec, ko je dejal, da bodo dodatnega odmerka deležni tisti, ki so v začetku leta med prvimi prejeli prvi odmerek - zlasti starejši od 80 let in tisti z resnimi zdravstvenimi težavami. Trenutno je tretji odmerek na voljo ljudem z oslabljenim imunskim sistemom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Cepljenje s tretjim odmerkom, in sicer starejših od 60 let je že začel Izrael, da bo s tem začela septembra, pa je minuli teden napovedala tudi Nemčija.

Prav v sredo je sicer Svetovna zdravstvena organizacija pozvala države, naj počakajo s tretjim odmerkom vsaj do konca septembra, da bi tako zmanjšali drastično neenakost pri porazdelitvi cepiv med bogatimi in revnimi državami.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:35 5. Avgust 2021.

    https://www.facebook.com/watch/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&v=4294081177312239

  • 15:52 5. Avgust 2021.

    kako že reče pijanček ko gre v betulo, sam na en kozarček grem ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.