Svet
11354 ogledov

Nemčija in Francija ne bosta sledili priporočilom

cepivo Anže Petkovšek Cepivo proti Covid-19
Nemčija in Francija sta se odločili ignorirati priporočila Svetovne zdravstvene organizacije. Septembra bodo začeli cepiti ljudi s poživitvenim odmerkom.

Francija bo septembra starejše in ranljive začela cepiti s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19, je danes napovedal francoski predsednik Emmanuel Macron. S tem se bo pridružila več drugim državami, vključno z Nemčijo, ki se zlasti v luči širjenja bolj nalezljive različice novega koronavirusa delta odločajo za ta korak.

"Da, verjetno bomo potrebovali tretji odmerek, ne takoj za vsakega, v vsakem primeru pa za starejše in najranljivejše," je v zadnjem v nizu videoposnetkov o cepilni strategiji vlade dejal Macron. Potrdil je, da bodo poživitveni odmerki na voljo septembra.

Načrte v tej smeri je razgrnil že minuli mesec, ko je dejal, da bodo dodatnega odmerka deležni tisti, ki so v začetku leta med prvimi prejeli prvi odmerek - zlasti starejši od 80 let in tisti z resnimi zdravstvenimi težavami. Trenutno je tretji odmerek na voljo ljudem z oslabljenim imunskim sistemom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Cepljenje s tretjim odmerkom, in sicer starejših od 60 let je že začel Izrael, da bo s tem začela septembra, pa je minuli teden napovedala tudi Nemčija.

Prav v sredo je sicer Svetovna zdravstvena organizacija pozvala države, naj počakajo s tretjim odmerkom vsaj do konca septembra, da bi tako zmanjšali drastično neenakost pri porazdelitvi cepiv med bogatimi in revnimi državami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bobubob 22:35 05.avgust 2021.

    https://www.facebook.com/watch/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&v=4294081177312239

  • rd2dmk2 15:52 05.avgust 2021.

    kako že reče pijanček ko gre v betulo, sam na en kozarček grem ....