Nemčija: Več kot milijon prostih delovnih mest

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Nemčiji je na voljo več kot milijon prostih delovnih mest, je pokazala ta teden objavljena raziskava, opravljena za zvezno agencijo za zaposlovanje (IAB). Največje evropsko gospodarstvo ima sicer trenutno rekordno nizko stopnjo brezposelnosti, delodajalci pa se pritožujejo glede pomanjkanja določene delovne sile.
Oglej si celoten članek

Glede na raziskavo je prostih delovnih mest v Nemčiji, ki šteje 81,8 milijona prebivalcev, 1,3 milijona, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. IAB je sicer do podatkov prišel na podlagi anketiranja 15.000 podjetij v različnih sektorjih.

"Strahovi glede prihodnjih gospodarskih trendov se očitno na trgu dela še ne odražajo," je rezultate raziskave komentiral raziskovalec IAB Alexander Kubis.

Poleg tega je nemški statistični urad ta teden objavil, da je bilo delovno aktivnih prebivalcev v Nemčiji v zadnjem četrtletju lani 41,6 milijona, kar je največ po padcu berlinskega zidu leta 1990.

Nemčija je s svojo "odpornostjo" zoper dolžniško krizo območja evra, z rekordno nizko brezposelnostjo oz. "zaposlitvenim čudežem", kot položaj opisujejo nemški mediji, presenetila tudi analitike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:38 5. April 2012.

    Mogoče potrebujejo električarje, da jih izkoristijo in izmozgajo do kosti. Ker ne dobijo plačila, se morajo vrniti domov, lačni, utrujeni, …

  • 19:29 18. Februar 2012.

    @Trsten: a mogoče misliš, da Slovenija ni Balkan???

  • 14:25 18. Februar 2012.

    trenutno 6.6%

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.