Nemški politiki letujejo v Grčiji

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nemški politiki se skušajo odkupiti Grkom; poletne počitnice bodo preživeli njihovih otokih in tako pomagali obubožani evropski državi.
Oglej si celoten članek

Če je poslanka zelenih Beate Müller-Gemmeke nekoč hodila na grške otoke zaradi "sonca, morja in peska", je danes drugače: "Ko sem slišala, da je letos za 50 odstotkov manj turistov obiskalo Grčijo, je bilo samoumevno, da bom šla zopet tja na počitnice."

Poslanec levice Richard Pitterle bo šel še korak dlje; na Kreti se želi srečati z navadnimi ljudmi, da jim pove, "da jih nismo odpisali", poroča Deutsche Welle. A ne samo to, na Kreti se bo Pitterle učil tanga, ki sicer z Grčijo nima zveze, vendar bo ravno takrat na Kreti tudi njegov učitelj tanga iz Nemčije.

Predstavnica krščanskih demokratov Friedlinde Gurr-Hirsch je na Krf popeljala vse ožje družinske člane – moža, tri otroke in njihove partnerje ter štiri vnuke. Pravi, da so ljudje "prijazni, storitve so zadovoljive in nič ne kritizirajo Nemcev, da pritiskajo na njih".

Erik Schwenkert, predstavnik demokratov pa bo letoval na Kosu, ker želi dokazati, da ne držijo očitki nemških državljanov, da politiki žrtvujejo za Grčijo le davkoplačevalski denar. Schwenkert bo Grčiji prispeval tudi del svojega družinskega proračuna z obiskom Kosa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.