Svet
20 ogledov

Nemški politiki letujejo v Grčiji

grčija Shutterstock
Nemški politiki se skušajo odkupiti Grkom; poletne počitnice bodo preživeli njihovih otokih in tako pomagali obubožani evropski državi.

Če je poslanka zelenih Beate Müller-Gemmeke nekoč hodila na grške otoke zaradi "sonca, morja in peska", je danes drugače: "Ko sem slišala, da je letos za 50 odstotkov manj turistov obiskalo Grčijo, je bilo samoumevno, da bom šla zopet tja na počitnice."

Poslanec levice Richard Pitterle bo šel še korak dlje; na Kreti se želi srečati z navadnimi ljudmi, da jim pove, "da jih nismo odpisali", poroča Deutsche Welle. A ne samo to, na Kreti se bo Pitterle učil tanga, ki sicer z Grčijo nima zveze, vendar bo ravno takrat na Kreti tudi njegov učitelj tanga iz Nemčije.

Predstavnica krščanskih demokratov Friedlinde Gurr-Hirsch je na Krf popeljala vse ožje družinske člane – moža, tri otroke in njihove partnerje ter štiri vnuke. Pravi, da so ljudje "prijazni, storitve so zadovoljive in nič ne kritizirajo Nemcev, da pritiskajo na njih".

Erik Schwenkert, predstavnik demokratov pa bo letoval na Kosu, ker želi dokazati, da ne držijo očitki nemških državljanov, da politiki žrtvujejo za Grčijo le davkoplačevalski denar. Schwenkert bo Grčiji prispeval tudi del svojega družinskega proračuna z obiskom Kosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.