Neonacističnih zločinov vse več

Foto: Žurnal24 V letu 2008 se je v Nemčiji zgodilo 14 tisoč kaznivih dejanj, ki so bila povezan
Lani je bilo v Nemčiji zabeleženo rekordno število kaznivih dejanj, ki so imela v ozadju nestrpnost in radikalno desno usmerjeno miselnost.
Oglej si celoten članek

Nemški mediji se pri pisanju sklicujejo na neimenovane vire z ministrstva za notranje zadeve. Po do zdaj še neobjavljenem poročilu, do katerega se je dokopala nemška državna televizija ZDF in tamkajšnje novinarske agencije, naj bi se lani v Nemčiji zgodilo 14 tisoč kaznivih dejanj, ki so bila povezana z neonacističnimi skupinami. Število je v enem letu poraslo za tri tisoč in tako preseglo rekord, ki je bil dosežen leta 2006.

V nasilju umrlo že 41 ljudi
V okviru porasta se je povečalo tudi število nasilnih dejanj, v katerem so sodelovali skrajni desničarji, s 642 na 732. V navedeni črni statistiki je bil en človek ubit, medtem ko jih je bilo 773 huje ali lažje ranjenih. Od leta 1990 je v podobnih obračunih v Nemčiji umrlo 41 ljudi.

Zanimivo je, da je največje število kaznivih dejanj storjenih v zveznih deželah nekdanje Vzhodne Nemčije, kjer živi danes najmanjše število priseljencev – le dva odstotka –, ki so najpogostejše žrtve desnega radikalizma. Poleg fizičnega nasilja nad tujci se neonacisti lotevajo tudi levo usmerjenih sodržavljanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.