Voznik slovenskega tovornjaka povzročil tragedijo v Nemčiji, 19 ranjenih, ena oseba umrla

Foto: Epa
Foto: Epa
Voznik tovornjaka s slovenskimi registrskimi označbami je spregledal stoječo kolono vozil na avtocesti. Trčenje je bilo silovito. Nekatere poškodovane so morali oživljati, med njimi so bili tudi otroci.
Oglej si celoten članek

Nemški spletni portal NDR piše, da se je v soboto ob 11.30 na avtocesti A 19 na mostu Petersdorfer pri Malchowu zgodila huda prometna nesreča. Po podatkih policije je v silovitem trčenju ena oseba umrla, še 19 je bilo ranjenih, nekateri hudo. Med ranjenimi je tudi več otrok. NDR piše, da so morali reševalci nekatere poškodovane oživljati na mestu nesreče.

Ceste Huda nesreča, reševali še konja

Silovito trčenje

Po prvih ugotovitvah policije je voznik tovornjaka s slovenskimi registrskimi označbami naloženega s kovinskimi cevmi spregledal kolono vozil, oziroma prepozno prepoznal, da se je izoblikoval zastoj. Po pisanju nemškega medija je bilo trčenje silovito. Tovornjak je trčil v vozilo, v katerem je ena oseba umrla na kraju nesreče, druga pa je v kritičnem stanju. V nesreči so bila udeležena še tri druga vozila, med njimi kombi z osmimi potniki, zato je ranjenih kar 19 oseb. Na kraj nesreče je moralo priti več gasilskih in reševalnih vozil in reševalni helikopter.

Svet Nova nesreča na maturantskem izletu

* - Fotografija je simbolna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:12 1. Oktober 2017.

    10 let minimum....

  • Ivo
    20:21 30. September 2017.

    Ampak ne draga komisija za promet pri EU, vi kar zahtevajte obvezno vgradnjo kontrole napolnjenosti pnevmatik, ni treba zahtevati obvezne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.