Svet
21399 ogledov

Voznik slovenskega tovornjaka povzročil tragedijo v Nemčiji, 19 ranjenih, ena oseba umrla

Prometna nesreča v Nemčiji. Epa
Voznik tovornjaka s slovenskimi registrskimi označbami je spregledal stoječo kolono vozil na avtocesti. Trčenje je bilo silovito. Nekatere poškodovane so morali oživljati, med njimi so bili tudi otroci.

Nemški spletni portal NDR piše, da se je v soboto ob 11.30 na avtocesti A 19 na mostu Petersdorfer pri Malchowu zgodila huda prometna nesreča. Po podatkih policije je v silovitem trčenju ena oseba umrla, še 19 je bilo ranjenih, nekateri hudo. Med ranjenimi je tudi več otrok. NDR piše, da so morali reševalci nekatere poškodovane oživljati na mestu nesreče.

Nesreča v Polici Ceste Slovenija Huda nesreča, reševali še konja

Silovito trčenje

Po prvih ugotovitvah policije je voznik tovornjaka s slovenskimi registrskimi označbami naloženega s kovinskimi cevmi spregledal kolono vozil, oziroma prepozno prepoznal, da se je izoblikoval zastoj. Po pisanju nemškega medija je bilo trčenje silovito. Tovornjak je trčil v vozilo, v katerem je ena oseba umrla na kraju nesreče, druga pa je v kritičnem stanju. V nesreči so bila udeležena še tri druga vozila, med njimi kombi z osmimi potniki, zato je ranjenih kar 19 oseb. Na kraj nesreče je moralo priti več gasilskih in reševalnih vozil in reševalni helikopter.

Praga Svet Nova nesreča na maturantskem izletu

* - Fotografija je simbolna.

Komentarjev 2
  • kmetek 09:12 01.oktober 2017.

    10 let minimum....

  • Ivo 20:21 30.september 2017.

    Ampak ne draga komisija za promet pri EU, vi kar zahtevajte obvezno vgradnjo kontrole napolnjenosti pnevmatik, ni treba zahtevati obvezne vgradnje radarskih tempomatov in zaviranja v sili, kaj nam bo to... Neumni smo EU državljani, ki vas volimo... vedno iste, vedno znova...