Neurje opustošilo Dalmacijo in Istro, pihar orkanski veter

Foto: Profimedia
S Hrvaške poročajo o hudem neurju z vetrom in visoko plimo.
Oglej si celoten članek

Hrvaški mediji poročajo, da je Jadransko obalo prizadelo eno najhujših neurij v tem letu. V Splitu je pihal močan jugo, po poročanju Indexa najmočnejši v tem stoletju.

Na območu Dubrovnika je jugo pihal s hitrostjo 140 kilometrov na uro, v Splitu pa so meteorologi na postaji Marjan po pisanju portala Dalmacija Danas zabeležili orkanski veter, ki je pihal s hitrostjo 134,28 kilometra na uro. To je po pisanju portala tretja največja hitrost juga v Splitu v zadnjih 60-ih letih. 

Močneje je jugo pihal novembra leta 1987, ko so zabeležili hitrost vetra 139,60 kilometra na uro, ter februarja 1986, ko je pihal s hitrostjo 149,04 kilometra na uro.

Foto: 24sata Neurje v Dalmaciji

Posebej hudo je bilo v Dalmaciji, kjer je orkanski veter nosil vse pred sabo. Podiral je drevesa, zaradi česar so blokirane ševilne ceste, materialna škoda je velika. 

Medtem ko je bilo v Damlaciji najhuje tekom dneva, je orkanski veter Istro prizadel včeraj zvečer. Podrta so številna drevesa, obala je poplavljena.

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.