Svet
8904 ogledov

Neurje opustošilo Dalmacijo in Istro, pihar orkanski veter

Burja na Jadranu
S Hrvaške poročajo o hudem neurju z vetrom in visoko plimo.

Hrvaški mediji poročajo, da je Jadransko obalo prizadelo eno najhujših neurij v tem letu. V Splitu je pihal močan jugo, po poročanju Indexa najmočnejši v tem stoletju.

Na območu Dubrovnika je jugo pihal s hitrostjo 140 kilometrov na uro, v Splitu pa so meteorologi na postaji Marjan po pisanju portala Dalmacija Danas zabeležili orkanski veter, ki je pihal s hitrostjo 134,28 kilometra na uro. To je po pisanju portala tretja največja hitrost juga v Splitu v zadnjih 60-ih letih. 

Močneje je jugo pihal novembra leta 1987, ko so zabeležili hitrost vetra 139,60 kilometra na uro, ter februarja 1986, ko je pihal s hitrostjo 149,04 kilometra na uro.

Neurje v Dalmaciji | Avtor: 24sata 24sata

Posebej hudo je bilo v Dalmaciji, kjer je orkanski veter nosil vse pred sabo. Podiral je drevesa, zaradi česar so blokirane ševilne ceste, materialna škoda je velika. 

Medtem ko je bilo v Damlaciji najhuje tekom dneva, je orkanski veter Istro prizadel včeraj zvečer. Podrta so številna drevesa, obala je poplavljena.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.