Neurje v Dalmaciji: Drama na obali Čiova

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Osrednjo Dalmacijo je danes prizadelo močno neurje s točo in to ravno sredi ragate mladih jadralcev. Na morju se je odvijala drama.
Oglej si celoten članek

Po pisanju spletne strani 24sata, je sredi nevihte potekala jadralna regata s približno 60 udeleženci. Trenerjem mladih jadralcev je večino jadralcev uspelo rešiti z gumenjaki, tri mlajše in neizkušene jadralce pa je vihar odnesel na plažo na Čiovu.

Ko so otroci videli, da niso kos nevihti, so skočili v morje in na srečo varno priplavali na obalo, kjer so jih že čakali gasilci iz Slatine.
Najhuje je bilo po pisanju spletnega Index.hr na območju Kaštel v okolici Splita, kjer je padala tudi debela toča.

Vreme Del Slovenije zajelo močno neurje, v naslednjih urah nevihte s točo

Posnetki, ki so objavljeni na spletu, prikazujejo povsem pobeljena parkirišča od toče na območju Kaštel. Promet med Trogirjem in Splitom je praktično obstal, navaja portal.

Močno se je tudi shladilo. Pred neurjem so bile temperature okoli 25 stopinj Celzija. V pol ure pa se je temperatura v kraju Kaštel Štafilić spustila na vsega 12 stopinj Celzija, še navaja index.hr.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:01 21. Junij 2020.

    Samo stari domači vedo za spremembo vremena in še to uro prej! Čakamo na štart v sami ST luki, ko …

  • 09:15 21. Junij 2020.

    Boli me...........................................

  • 06:54 21. Junij 2020.

    pa kaj ne spremljajo vremena predno gredo na morje ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.