Svet
45743 ogledov

Neurje v Dalmaciji: Drama na obali Čiova

Neurje v Dalmaciji 24sata
Osrednjo Dalmacijo je danes prizadelo močno neurje s točo in to ravno sredi ragate mladih jadralcev. Na morju se je odvijala drama.

Po pisanju spletne strani 24sata, je sredi nevihte potekala jadralna regata s približno 60 udeleženci. Trenerjem mladih jadralcev je večino jadralcev uspelo rešiti z gumenjaki, tri mlajše in neizkušene jadralce pa je vihar odnesel na plažo na Čiovu.

Ko so otroci videli, da niso kos nevihti, so skočili v morje in na srečo varno priplavali na obalo, kjer so jih že čakali gasilci iz Slatine.
Najhuje je bilo po pisanju spletnega Index.hr na območju Kaštel v okolici Splita, kjer je padala tudi debela toča.

Vreme Slovenija Del Slovenije zajelo močno neurje, v naslednjih urah nevihte s točo

Posnetki, ki so objavljeni na spletu, prikazujejo povsem pobeljena parkirišča od toče na območju Kaštel. Promet med Trogirjem in Splitom je praktično obstal, navaja portal.

Močno se je tudi shladilo. Pred neurjem so bile temperature okoli 25 stopinj Celzija. V pol ure pa se je temperatura v kraju Kaštel Štafilić spustila na vsega 12 stopinj Celzija, še navaja index.hr.

 
Komentarjev 4
  • Žurnalček 16:01 21.junij 2020.

    Samo stari domači vedo za spremembo vremena in še to uro prej! Čakamo na štart v sami ST luki, ko skiper reče, skrajšajte glavno jadro !!?? Ej pa mi smo na dirki oz. Prvomajski regati pod pokroviteljstvom Ratne luke Lora ...prikaži več JRM ! Čakajoč še kakšnih 20 min . na štart vozeč se sem ter tja po luki , nam je bilo takoj po štartu jasno , zakaj smo krajšali glavno jadro . Večjega viharja jaz v življenju še nisem doživel , lomil je pa tudi karbonske jamborje jadrnicam . JRM je z minolovci reševala udeležen

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:15 21.junij 2020.

    Boli me...........................................

  • jate 06:54 21.junij 2020.

    pa kaj ne spremljajo vremena predno gredo na morje ?

Sorodne novice